Casareccia Pollo Picante by Alice.
Potrzebujemy:
- pierś z kurczaka
- ząbek czosnku
- papryke ostrą w proszku
- paprykę pikantną w proszku
- śmietankę 18%
- peperoncino lub chili w proszku
- oliwa z oliwek
- pomidory koktajlowe lub normalne - 2
Na początku przekrajamy pierś na pół , wrzucamy do miski
Marynata:
Kroimy drobno ząbek czosnku, następnie miażdżymy
Do małej miseczki dajemy czosnek, 2 łyżki papryki słodkiej, pół łyżeczki chili, 2 łyżeczki papryki ostrej. Dodajemy 2 czubate łyżeczki soli, całość zalewamy oliwą i mieszamy, powinno to mieć płynną konsystencję.
Do miski z mięsem dodajemy 3 łyżeczki przygotowanej wcześniej marynaty, całość mieszamy.
Na BARDZO rozgrzaną patelnię wrzucamy piersi i smażymy około.2 minuty z każdej strony, następnie dolewamy wody (pół szklanki) do miski po mięsie, mieszamy i wlewamy na patelnię.
Duszenie pod przykryciem : 5 minut
W międzyczasie kroimy pomidory
Kiedy woda nam sie zredukuje, wyciagamy mięso, kroimy w paski, wrzucamy znów na patelnie i zalewamy śmietanką, dodajemy 3 łyżeczki marynaty, mieszamy i zagotowujemy aby przyprawy się przegryzły.Pod koniec dodajemy pomidory i makaron , mieszamy wszystko razem i gotowe.
SMACZNEGO :*
Niedawno zamówiłam kosmetyki z Pharmaceris - opinia? cudowne!
Ale o tym w innym poście.
Buziaki :)
Mój mistrz- http://www.youtube.com/user/paei100
omnomnom <3
OdpowiedzUsuńwidzę poważny błąd na 5. zdjęciu! ale niemniej jednak schrupałabym to danie
OdpowiedzUsuńDis chiken is so uncooked that a skilled vet could still save him. But you're budiful.
OdpowiedzUsuń