czwartek, 4 kwietnia 2013

Kulinarnie

Casareccia Pollo Picante by Alice.


Potrzebujemy:
  • pierś z kurczaka
  • ząbek czosnku
  • papryke ostrą w proszku
  • paprykę pikantną w proszku
  • śmietankę 18%
  • peperoncino lub chili  w proszku
  • oliwa z oliwek
  • pomidory koktajlowe lub normalne - 2

Na początku przekrajamy pierś na pół , wrzucamy do miski
Marynata:

Kroimy drobno ząbek czosnku, następnie miażdżymy
Do małej miseczki dajemy czosnek, 2 łyżki papryki słodkiej, pół łyżeczki chili, 2 łyżeczki papryki ostrej. Dodajemy 2 czubate łyżeczki soli, całość zalewamy oliwą i mieszamy, powinno to mieć płynną konsystencję.



Do miski z mięsem dodajemy 3 łyżeczki przygotowanej wcześniej marynaty, całość mieszamy.
Na BARDZO rozgrzaną patelnię wrzucamy piersi i smażymy około.2 minuty z każdej strony, następnie dolewamy wody (pół szklanki) do miski po mięsie, mieszamy i wlewamy na patelnię.
Duszenie pod przykryciem : 5 minut


W międzyczasie kroimy pomidory

Kiedy woda nam sie zredukuje, wyciagamy mięso, kroimy w paski, wrzucamy znów na patelnie i zalewamy śmietanką, dodajemy 3 łyżeczki marynaty, mieszamy i zagotowujemy aby przyprawy się przegryzły.Pod koniec dodajemy pomidory i makaron , mieszamy wszystko razem i gotowe.




SMACZNEGO :*


Niedawno zamówiłam kosmetyki z Pharmaceris - opinia? cudowne!
Ale o tym w innym poście.




 Buziaki :)



Mój mistrz- http://www.youtube.com/user/paei100

3 komentarze:

  1. widzę poważny błąd na 5. zdjęciu! ale niemniej jednak schrupałabym to danie

    OdpowiedzUsuń
  2. Dis chiken is so uncooked that a skilled vet could still save him. But you're budiful.

    OdpowiedzUsuń